Een nieuwe viervoeter in huis nemen? Zo pak je dat aan!

Ben je van plan om een viervoeter in huis te nemen? Super leuk! Maar het vraagt ook veel van jou als baasje. Niet alleen geld maar vooral ook tijd. Het is belangrijk dat je hond genoeg aandacht krijgt en de juiste opvoeding. In deze blog behandelen we een paar overwegingen wanneer jij een hond in huis haalt. 

De kosten op een rijtje

Laten we beginnen met het minder leuke deel van een hond in huis nemen: de kosten. Want hoewel het geweldig is dat je je nieuwe viervoeter hebt gevonden, is het ontzettend belangrijk dat je zeker weet dat je de rest van je leven goed voor hem kunt blijven zorgen. Dit betekent niet alleen zorgen voor kwalitatief goed hondenvoer, voldoende speelgoed en goede manden en een goede halsband hond, maar ook een spaarpot zijn voor die onverwachte momenten van de dierenarts of hondenoppas. Volgens het Nibud bedragen de gemiddelde kosten voor het bezitten van een hond in Nederland rond de duizend euro per jaar. Deze schatting omvat niet de kosten voor het adopteren of kopen van honden, schalen en manden, evenals onvoorziene veterinaire kosten.

Je leven anders inrichten met een viervoeter

Het belangrijkste om te overwegen is dat een nieuw huisdier tijd kost en enkele aanpassingen in uw levensstijl vereist. Ga je een weekend weg? Dan heb je een oppas of oppas nodig (handige tip: daar kunnen wij je bij helpen). Wil je even slapen? Realiseer je dus dat je hond nu je wekker is. Ben je vaak van huis vanwege werk? Misschien wilt u er goed over nadenken of u uw hond vaak genoeg kunt uitlaten en of u hem de aandacht kunt geven die hij verdient.

Opvoeding en training

Een hond heeft training nodig. Het kost veel tijd en energie om uw hond te leren wat wel en niet mag. Toegegeven, als je een puppy hebt kan het lang duren, maar ook een volwassen hond heeft goede begeleiding nodig. Laat je begeleiden door een goede hondenschool in het opvoedingsproces. In één cursus leert u hoe u het beste met uw hond om kunt gaan en wat de beste aanpak is. Zo'n cursus is niet alleen nuttig, maar ook erg interessant. Onderzoek toont aan dat kinderen die opgroeien met huisdieren minder kans hebben op allergieën. Kinderen die opgroeien in een superschoon huis, zijn op latere leeftijd vatbaarder voor allergieën. Bovendien ontwikkelen kinderen meer empathie naarmate ze ouder worden, zoals een hond om hen heen. En dat is niet onbelangrijk: ze leren omgaan met verantwoordelijkheden en ontwikkelen meer zelfvertrouwen.

Reactie achterlaten