Feestje organiseren? Zo pak je dat aan!

Ben jij klaar voor het organiseren van een feestje? Dan is het tijd om een aantal dingen voor te bereiden. In dit artikel geven we je een aantal handige tips die je kan gebruiken bij het organiseren van een feestje!

Stel een plan op

Het is belangrijk om van tevoren te bedenken hoeveel je aan het feest wilt en kunt besteden. Denk eerst na over het aantal mensen dat je uitnodigt en denk ook aan de gemiddelde hoeveelheid drankjes die een gast drinkt en wat iedereen drinkt. Krap budget? Koop dan vooral wijn, bier en frisdrank (die in de aanbieding zijn). Vergeet niet om je gasten van tevoren op de hoogte te stellen. Je gasten kunnen natuurlijk ook altijd zelf wat drank meenemen. De kans is groot dat je niet genoeg glazen hebt om iedereen  een drankje te schenken. Maak je geen zorgen, er zijn veel bedrijven waar je servies kunt huren en het mooie is dat je die kopjes niet hoeft af te wassen.

De juiste kleding

Wanneer je een feestje wilt geven dan wil je er natuurlijk ook wel goed bij lopen. Denk bijvoorbeeld aan een smoking overhemd. Daarnaast kan je dresscode doorgeven aan iedereen. Dat is leuk voor het feestje omdat iedereen dan in dezelfde stijl erbij loopt. 

Maak er een echt feestje van

Als je veel mensen uitnodigt en je hebt niet zo'n groot huis, dan is de kans groot dat je voor iedereen ruimte moet maken. Wij blijven voorstander van een vaste partij. Zodra iedereen gaat zitten, lijkt de stemming een beetje tot rust te komen, en vooral als je een goede afspeellijst hebt, wil je echt niet dat mensen  gaan zitten? Het is tenslotte een feest en dansen mag.

Heb je een goed muzieksysteem? Dan zullen ze waarschijnlijk niet heel blij mee zijn. Natuurlijk is er geen reden om het feest niet  te laten gaan, maar het is wel aan te raden om ze hiervan op de hoogte te stellen. Doe dit ruim van tevoren (minimaal twee weken) zodat je buren het kunnen opmerken.

Maak een lijstje

Niet onbelangrijk: maak een lijstje van wat je wilt! Nadat je de uitnodiging hebt verzonden, verwacht je dat je gasten willen weten wat je wilt. Dan is het handig als je al iets klaar hebt liggen om te versturen als iemand erom vraagt. Zo maak je het je gasten ook makkelijker! Daarnaast kan je natuurlijk ook zeggen dat iedereen een fles drank en wat lekker eten meeneemt, dan kan je met iedereen wat drinken en eten en heb je een leuk feest!

Reactie achterlaten